Spuma și gustul cafelei

Cafea subtire

cafea subtire

Folosesc Honduras Marcala prajita acum 5 zile. Aceeasi parametri sunt folositi si in cafeneaua de unde cumpar Crema e foarte groasa cu acelasi soi de cafea Daca deja ai incercat mai multe retete de preparare si nu ai ajuns sa obtii crema pe care ti-o doresti ar trebui sa te gandesti ca problema ar putea fi in alta parte.

Scaun detaşabil Atasaţi Graffiti model scaun Stretch subtire coperta cafea

Crema nu aduce in ceasca vreun plus pentru gustul cafelei; este insa ca un "plating" reusit pentru un fel de mancare si stimuleaza apetitul si pofta de a gusta. Aceasta, crema, este rezultatul reactiei pe durata extractiei ce are loc intre CO2-ul din boabe si oxigenul din aer.

Butter chicken / Pui in stil indian (CC Eng Sub) - JamilaCuisine

Cu cat cafeaua are un timp de la prajire mai scurt, este mai putin degazata,  cu atat crema va fi mai abundenta. Cu cat cafeaua va fi mai profund prajita, mai bine dezvoltata pierderea în greutate retragere hampshire mai putin densa va produce, la fel, mai multa crema fata de una prajita mai light, mai putin dezvoltata sau mai densa.

Aceasta deoarece densitatea marita incetineste procesul de degazare, deci de eliminare a CO2. Plecand de la aceste observatii se mai poate deduce inca ceva.

cafea subtire

cafea subtire

Crema ofera indicii si asupra modului de prajire. Daca la acelasi soi, din acelasi lot dupa prajire crema difera, cu certitudine asta este din cauza diferentelor de prajire.

Login at Espressoman.ro - Blog si forum de espressomani

Nu este neaparat ca o prajire la care s-a urmatit maximizarea gustului sau a unui anumit profil de gust sa  coincida si cu producerea abundenta a cafea subtire pe durata extractiei Aspectul exterior al boabelor poate fi unul foarte apropiatinsa la interior sa fie mari diferente din cauza unor dezvoltari inegale, cauzate de abordari termice cu alti parametri. Putem avea doua prajiri cu acelasi aspect dar una sa fie memorabila  iar cealalta un rateu.

  1. Cafeaua verde Linia subțire este delicată, plăcut de dulce, iar dacă o gustați cu adevărat, puteți găsi cu ușurință o urmă de cafea prăjită.
  2. Descriere[ modificare modificare sursă ] Arborele are de obicei forma unui con, cu ramuri flexibile și rădăcini superficiale.
  3. Обидели, Никки, - согласилась она, - действительно обидели.
  4. Она подумала, не нажать ли кнопку возле постели, но решила не делать .
  5. Slăbirea corpului superior

De aici extractiile vor avea nu numai aspecte diferite ci si gusturi. Ca o concluzie, crema multa si rezistenta nu este obligatorie si nu aduce plus valoare gustului; dimpotriva este amara, cu gust de cenusa si de lemn ars.

Arbore de cafea

Oricine va lua cu lingurita si va gusta doar crema separat se va putea convinge in legatura cu gustul aspru, dur chiar daca cafea subtire si catifelat al cremei si, recomandarea este de a o amesteca si de a o omogeniza cu lichidul extras.

Crema, culoarea ei, aspectul, consistenta, abundenta si modul in care aceasta se aseaza deasupra cafelei ofera indicii despre prospetimea boabelor, despre modul in care a fost realizata prajirea, despre capabilitatile echipamentelor folosite despre reteta de preparare si indemanarea operatorului.

cafea subtire

Insa, oricata pricepere si oricat de performante ar fi aparatele cu o cafea veche sau cu una chiar si proaspata dar prajita necorespunzator crema de calitate va ramane doar un vis irealizabil. In cazul descris de tine gandeste-te si la faptul ca, poate, ai la dispozitie o cafea dintr-o recolta actuala sau noua dar cu o prajire cafea subtire nu favorizeaza aparitia cremei.

cafea subtire

La fel cafea subtire bine cafeaua ar cafea subtire fi proaspata dar prajita intr-un mod care nu raspunde asteptarilor tale  prajitul acasa este solutia. Daca esti multumit cu gustul nu trebuie sa te mai intereseze si cat de multa crema ai.

  • Crema foarte subtire
  • Te poate ajuta cofeina să slăbești
  • Cafea cu miere si usturoi ? | Rețetă de la HotSpot Coffee
  • Xtend arde grăsime

Din poze cafea subtire se pare ca ai destula crema pentru o cafea de altitudine ridicata, ca a ta. Culoarea deschisa, grosimea mai mica, bulele de deasupra, stropii de pe ceasca indica o extractie cu mai putin corp, o crema mai putin aerata, cu trimitere la o prajire mai light sau cu o dezvoltare mai redusa.

cafea subtire

In cazul prezentat, poti sa pui ceasca pe ceva mai inalt, sa loveste usor ceasca de masa si bulele se vor sparge, crema se va mai aseza, stropii inestetici de pe laterat vor disparea iar aspectul in ceasca va fi diferit. Vei avea alt "plating" mai placut si poate si continutul ti se va parea mai bun. Tot ce am scris mai sus reprezinta cafea subtire in care inteleg eu ca trebuie privit, analizat si abordat subiectul legat de  crema unui espresso.