prezervativ - traducere - Română-Armeană Dicţionar - Glosbe

Slăbește rațiunea

Home - Stiri - Punct de vedere - L. CROITORU: Ideea ca nimic nu merge bine fara interventia guvernelor este falsa Punct de vedere Publicat de Slăbește rațiunea DINCA 10 Iul Traim o perioada in care creste inflatia de slăbește rațiunea care sustin doua lucruri pentru care, slăbește rațiunea o examinare atenta, nu poti gasi dovezi in realitate: i ca in societatea noastra in ultimele decenii ceea ce i-a condus pe decidenti a fost ideea ca toate problemele pot fi rezolvate de piete, ceea ce a vulnerabilizat societatea.

scădere în greutate în urma nașterii

Aceasta vulnerabilizare ar fi aparut pentru ca ii politicile economice s-au bazat pe ideologia pietei, nu pe pragmatism. Este aproape evident ca astfel de afirmatii au in spate o intelegere a notiunii de ideologie asa cum a fost ea pervertita in timp si ipoteza nerealista, dar foarte larg acceptata, ca toate ideologiile afecteaza negativ ratiunea si ca pragmatismul este slăbește rațiunea aplicata caz cu caz, si de aceea foarte eficienta. O analiza atenta, bazata pe esenta conceptelor de ideologie si pragmatism ne duc la concluzia ca in realitate lucrurile stau exact invers: i ideea care a prevalat in ultimul secol, cu intensificari si scaderi nu numai in timp, ci si regional, este aceea ca nimic nu merge bine fara interventia guvernelor in economie.

va pierde în greutate în 2 săptămâni

Dupa criza dinaceasta idee a intrat in mult mai multe capete de oameni decat inainte de criza, iar pandemia curenta a facut ca rata de raspandire a ideii interventiei statului, mai ales pentru infaptuirea unei justitii sociale distributivesa se extinda si mai mult; ii pragmatismul a fost cel care a predominat covarsitor, nu slăbește rațiunea liberala.

Mai mult, ipoteza ca ideologia liberala este mai proasta decat pragmatismul, pentru ca slabeste ratiunea, este pur si simplu gresita, asa cum voi arata imediat.

Afirmatia ca politicile s-au bazat pe ideologia liberala, nu pe pragmatism, este nu numai factual incorecta, ci si confuza. La polul opus, in domeniul social, pragmatismul insemna a renunta deliberat la utilizarea de principii coerente intre ele in luarea deciziilor si a actiona in functie de necesitatile momentului, fara ghidarea care vine de la principii.

pierdere în greutate petrolia

Toate insatisfactiile legate astazi de salarii, de pensii, de nivelul veniturilor bugetare, de investitiile publice etc. Cu alte cuvinte, ceea ce spune Hayek este ca ideologiile constituite ca set de principii sunt indispensabile omului.

#sfatulDOC Episodul 8 - Cum slabim sanatos in functie de varsta

Nu numai ca nu e o contradictie intre ratiune si o ideologie ce reflecta un sistem de principii, dar ratiunea utilizata pentru a atinge scopuri particulare are nevoie de setul de principii ce alcatuieste ideologia pentru a se ghida.

Fara acest ghidaj venit de la valorile fundamentale, masurile pragmatice pot incalca valori larg slăbește rațiunea.

Păcatul dereglează întreaga ființă umană

Ce inseamna, in concluzie, ideea promovata de diversi economisti sau decidenti ca de acum incolo trebuie sa ne bazam mai mult pe pragmatism? Inseamna in primul rand sufocarea liberalismului. Procesul a inceput dupa prin cvasi evaporarea dezbaterilor despre virtutile lui. In al doilea rand inseamna ca se va continua cu pragmatismul, inca si mai slăbește rațiunea si mai agresiv decat pana acum.

Să dăm înapoi capitalismului ideologia pe care i-am furat-o (Op-ed)

Majoritatile din parlamente vor avea aceasta abordare si vor sustine acest proces. Ne vom muta tot mai mult catre o democratie cu o componenta tot mai firava de liberalism. Dar daca pragmatismul a fost cel care a condus la o serie de nemultumiri profunde, cum ar putea el sa le elimine?

Desigur, nu slăbește rațiunea va elimina, ci doar le va accentua.

Proverbe despre Ratiune - Proverbe Ratiune - Zicatori Ratiune

Saracia nu se va reduce, ci va creste. Extremismul nu se va reduce, ci va inflori. Rationalismul pragmatic ce a ghidat actiunile incepand cu mai mult de un secol in urma a contribuit la adancirea inegalitatilor pentru a caror reducere sau chiar slăbește rațiunea foarte multi vor sa apeleze la pregmatism.

Promovarea pragmatismului nu duce spre tinte dorite.

Să dăm înapoi capitalismului ideologia pe care i-am furat-o

Drumul pe care il determina pragmatismul este incontrolabil si, cel mai adesea, ne slabeste, nu ne intareste puterea de a ne influenta soarta. Pragmatismul este o cauza de fond a ceea ce se intampla acum in lume si nu ne slăbește rațiunea. Pragmatismul este strain in natura capitalismului. Democratia combinata cu liberalismul pot produce rezutate exceptional de bune.

Această vulnerabilizare ar fi apărut pentru că ii politicile economice s-au bazat pe ideologia pieței, nu pe pragmatism.

Lucrurile se strica atunci cand democratia se combina cu pragmatismul.